Rendering: maaars

Hilti Office Mitte, Schaan

“Two cores and a light-well»

The Office Mitte building forms the built, three-storey background to the forecourt and replaces the original industrial hall. Within the new Hilti Campus together with the neighbouring buildings an ensemble is created that extends between the park, the forecourt and Feldkircherstrasse.


The building’s character is determined by its two circulation cores, a central lightwell and the building envelope. Prestressed floor slabs allow an interior that is free from columns and is therefore suitable for open-plan offices, flexibly furnished by the firm Vitra.


The building envelope consists of prefabricated window elements and front-hung bands of perforated metal with large corrugations. The character of the interior is shaped by a robust primary structure made of exposed concrete, system-separated building services with suspended acoustic sails that also serve as reflectors for the indirect lighting, and veneered ash partitions.

Rendering: maaars

Rendering: maaars

Address

Feldkircherstrasse 100, FL 9494 Schaan

Client

Hilti Aktiengesellschaft

Commission

Office building

Procedure

Direct commission

Rendering

maaars

Overviewcurrent projects